Általános tudnivaló és kockázat

NÉHÁNY ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓ ÉS KOCKÁZAT

Az első pár napban amikor leveszed a fóliát, észre fogsz venni egy kis nyákos réteget a bőrödön, az nem más mint egy kis vér, plazma és egy kis extra festék elegye, ami kiszivárog a tetoválásból. Ez normális. ( Ezt le kell mosni fóliacserélések alkalmával.)

A bőröd egy-két napig pirosas lesz és fájni fog érintésre, ez is normális. Pár nap múltán hámosodni kell a tetoválásod, a varréteg pedig kis darabokban elkezd lepotyogni róla, ami viszkető érzéssel jár majd, ezeket a darabokat ne kapard, ha nagyon viszket, inkább kend be (lehet testápolóval is már ekkor), ez enyhít kicsit a viszketésen.

 

Az hogy milyen gyorsan gyógyul majd a tetoválásod az függ attól, hogy mekkora és hogy mennyit dolgoztak rajta. Nagyobb tetoválás értelemszerűen később fog gyógyulni, mivel nagyobb trauma érte a bőrt.

 

A gyógyulási folyamat elhúzódhat, ha nem jó az immunrendszered, továbbá így fennáll a veszélye, hogy valamilyen fertőzésed lesz, mert az immunrendszered nem tud megfelelően reagálni. Ezért ha beteg vagy kérünk ne gyere tetoválást csináltatni.

 

Fertőzés

 

Egy tetoválás elfertőződhet ha nem megfelelő higiéniai körülmények között készül, vagy ha nem kezeled helyesen, és mindezek mellett még az immunrendszered is gyenge.

Fertőzésre utaló jelek lehetnek:

  1. napok múltán is pirosas bőr
  2. egyre intenzívebb fájdalom
  3. a tetoválás környékén a bőr kemény, feszült
  4. fura válladékozás
  5. büdös szag
  6. láz
  7. fejfájás, hányinger

Ha ilyesmit tapasztalsz fordul hozzánk vagy orvoshoz.

 

Allergia

Allergia bármikor kialakulhat és szinte bármire. Így előfordulhat, hogy allergiás reakciót vált ki a festék, vagy valamelyik készítmény, amit tetoválás során használunk.

Allergia jelei lehetnek: pirosas, viszkető bőr, hólyagok.

Ha ilyesmit észlelsz magadon keress fel minket vagy menj orvoshoz.

Scroll to top